Glas

plaatsen, repareren of vervangen

Specialist glaswerk in Roosendaal

Glas. Om je zicht mee te verruimen. Om mee te beschermen. Om te spiegelen. En zelfs om mee te isoleren. Glas is zoveel meer dan alleen een bouwmateriaal met praktische eigenschappen. Glas biedt je onbegrensde mogelijkheden. Wefra Hout en Verf is in Roosendaal jouw creatieve en professionele partner als het gaat om glas voor zowel interieur als exterieur. Wij zoeken steeds de beste glasoplossing voor jouw unieke situatie. Als glaszetter én als glashandel. Wat heb jij nodig?

Glas laten zetten door een vakman

Glas is een prachtig, maar kwetsbaar materiaal. Het vergt een vakman om glas goed te zetten. Zeker als het gaat om bijzondere toepassingen van glas. Denk aan glas in de achterwand van een keuken. Of bijzonder spiegelwerk. Maar ook bij het meer standaardwerk profiteer je van een goed opgeleide en ervaren glaszetter. Denk maar aan isolerend glas: dat heeft alleen effect als het wordt geplaatst zonder kieren en gaten. Bij Wefra vind je de beste glaszetters van Roosendaal en omstreken. Wij repareren snel een ruit, maken mooie glaswerken, vervangen of renoveren al het glas in je woning of pand en nog veel meer. Maak snel een afspraak!

Glas voor isolatie / isolatieglas

Glas voor warmte-isolatie
Flink op de stookkosten besparen én meer comfort. Warmte-isolerend glas – ofwel isolatieglas – zorgt ervoor. Doordat er een luchtspouw tussen twee glasplaten zit, ontstaat er bij warmte-isolerend glas een isolatiewaarde. De luchtspouw is in verschillende diktes leverbaar. Hoe dikker de spouw, hoe hoger de isolatiewaarde. Door de droge lucht tussen het dubbelglas te vervangen door een argongas – dat beter isoleert dan lucht – is het mogelijk om nog meer te besparen op je energiekosten. We spreken dan over HR++ beglazing. Met Starlite HR++ dubbelglas kan je besparing zelfs oplopen tot 60 m3 per m2 glas per jaar (ten opzichte van enkel glas).

Glas voor geluidsisolatie
Heb je last van omgevingsgeluid? Bijvoorbeeld van weg-, spoor- of schoollawaai? Bepaalde glassoorten hebben ook een hoge geluidsisolerende werking. Wefra vertelt je er graag meer over.

Bijzondere vormen glas

Je wil een prachtige glazen scheidingswand tussen twee kamers in je woning. Of je zoekt originele en exclusieve glaswanden voor in je kantoorgebouw. Misschien heb je een zeer specifieke vorm glas nodig voor een kunstwerk? Welke vorm je ook zoekt, Wefra kan het je bieden. Met of zonder facet glas, zijkanten poly-geslepen rond, rechthoekig, ovaal of in andere vorm. Zelfs met (stopcontact)uitsparing. Van 2 mm dik glas voor schilderijen (kan ook ontspiegeld) tot zelfs 19 mm dik. Wat zoek jij? Laat het ons weten!

Veiligheidsglas

Inbraakwerend glas
Inbrekers wil je het zo moeilijk mogelijk maken. Inbraakwerend glas helpt daarbij. Ruiten vormen immers een kwetsbaar onderdeel van de woning als het gaat om inbraakbeveiliging. En voor de doorgewinterde inbreker vormt traditioneel glas nauwelijks een barrière. Inbraakwerend glas biedt uitkomst, want dit glas is gelaagd (2 lagen op elkaar geplakt met transparante folie). Het gelaagde glas maakt het ongewenste bezoekers een stuk lastiger en heeft daardoor ook een afschrikkende werking.

Letselbeperkend glas
Dit glas biedt bescherming tegen verwondingen. Zo kunnen glasscheren geen risico meer vormen als in je huis een ruit breekt – bijvoorbeeld doordat er iemand tegenaan loopt of doordat een deur of raam dicht waait.

Gelaagd glas
Als je dit risico wilt voorkomen, kun je kiezen voor gelaagd glas. Deze glassoort blijft ook na breuk gewoon op zijn plaats waardoor verwondingen worden voorkomen.

Gehard veiligheidsglas
Naast het gelaagde glas kennen we gehard veiligheidsglas. Dit glas wordt gebruikt voor deuren en tafelbladen, maar ook als vensterglas. Bij een breuk valt de glasplaat uiteen in duizenden kleine stukjes.

Draadglas
Tot slot is er draadglas: glas waarin een ijzeren draadraster is gevoegd. Het ingelegde draadraster houdt de glasscherven in geval van breuk bijeen. We kennen draadglas in de volgende soorten:

  • Spiegeldraadglas, geheel doorzichtig
  • Draadglas (met figuurtje)
  • Draadglas glad, maar ondoorzichtig

Spiegeltje spiegeltje

Ook spiegels zijn natuurlijk van glas. En daar kun je geweldige effecten mee bereiken. Zoek je een bijzondere spiegelwand? Of een aparte vorm spiegel? Misschien heb je een eigen wens voor een facet? Met of zonder facet, rond, rechthoekig, ovaal of in een bijzondere vorm en zelfs met (stopcontact)uitsparing: Wefra levert en zet jouw spiegel op maat.

Gekleurd of glas in lood

Een prachtige gekleurde achterwand in je keuken. Glazen tussenwanden in kleur. Met gekleurd glas voeg je hele bijzondere en sfeervolle details aan je woning toe. Dat geldt natuurlijk ook voor karakteristiek glas in lood. Heb je bijzondere wensen voor gekleurd glas of glad in lood? Wefra kijkt met jou naar de mooiste alternatieven en zorgt voor naadloze zetting van het glas.

Wefra Hout en Verf is ook gespecialiseerd in houtrotsanering

Wil je glas laten zetten, maar zijn je kozijnen rot of aan vervanging toe? Wefra Hout en Verf vervangt ook kozijnen in de regio Roosendaal. Wel zo makkelijk: alles onder één dak.